Які труби краще використовувати для теплої підлоги?

Які труби краще використовувати для теплої підлоги?

При виборі системи опалення для приватного будинку або квартири багато хто замислюється про відмову від традиційних батарей на користь теплої підлоги. Довгий час особливою популярністю користувалися електричні теплі підлоги, але часто їх використання пов'язане з додатковими витратами на оплату електроенергії. Та й проводка в наших будинках часто далека від ідеалу і не витримує додаткового навантаження. Відмінною альтернативою електричної, може стати водяна система. Для її підключення досить вмонтувати в підлогу труби і під'єднати їх до вже наявного у вас котла.

Система тепла підлога може перебувати під практично будь-яким покриттям підлоги, включаючи камінь, плитку, дерев'яні або навіть покриті килимами поверхні. У холодну пору часу як би не було прогріте приміщення, поверхня підлоги без такої системи буде залишатися прохолодною.

Система тепла підлога, як правило, більш енергоефективна, ніж радіатори і отже, економніша з точки зору фінансових витрат. Це пов'язано з тим, що тепло по приміщенню розподіляється рівномірно, система може використовувати воду при більш низькій температурі (на відміну від радіатора), немає холодних плям і оскільки велика частина тепла зосереджена в нижній частині кімнати, дуже мало тепла втрачається

При монтажі теплої підлоги часто виникає питання, які труби для водяної теплої підлоги краще і чому.

Мідні труби - безумовно найкращий матеріал для водяної теплої підлоги. Саме ці труби використовуються у більшості європейських країн. Мідь довговічна, має відмінну теплопровідність, відповідно і тепловіддачу, що є вирішальним значенням для теплої підлоги. Їм не страшні корозія, ультрафіолет, мікроорганізми, підвищений тиск, зміна температур, шкідливі домішки.

При правильній експлуатації вони можуть прослужити більше ніж 50 років. Монтаж мідної системи опалення може виконати тільки фахівець зі спеціальним обладнанням. Єдиний недолік - це їх ціна. Тому таку прокладку труб теплої підлоги використовують дуже рідко.

Поліпропіленові труби - використовують досить рідко і ми дуже не рекомендуємо їх застосовувати в системі тепла підлога.

З мінусів - складність монтажу, поганий коефіцієнт теплопровідності, мають занадто великий радіус вигину, для монтажу потрібна велика кількість різноманітних фітингів, що не гарантує цілісність всієї системи в майбутньому і це може привести до дорогих ремонтних робіт.

Металопластикові труби - один з найпопулярніших матеріалів для укладання теплих підлог. Складаються з п'яти шарів. Основою труби служить внутрішній шар з поліетилену з абсолютно гладкою поверхнею, до якого за допомогою клейового прошарку прикріплюється шар алюмінієвої фольги, що перешкоджає дифузії кисню і стабілізаційна труба.

Краї фольги зварюються між собою лазером встик. Алюміній, як і мідь, має велику тепловіддачу, ефективно і швидко прогріває поверхню підлоги, а також має гарну гнучкість і збереження заданої форми, що дуже зручно при монтажі. Наступний шар, знову ж за допомогою клейового прошарку зшиває алюмінієву фольгу з зовнішнім шаром поліетилену. Висока стійкість до корозії. Ціна цього матеріалу цілком доступна.

1 травня 2020
Залишились питання?
Залиште Ваші контакти
×
Нашi контактнi номери
×
×